Cranio-Sacraal

cranio-sacraal

Wat is Cranio-Sacraal?

Algemeen is gekend dat we over een hartritme en een ademhalingsritme beschikken. Ongeveer 25 jaar geleden ontdekte een Amerikaanse arts, dr. John Upledger tijdens een hersenoperatie dat ons lichaam nog over een derde ritme beschikt. Hij gaf het de naam Cranio-Sacraal Ritme. Dit ritme ontstaat door de uitzetting en inkrimping van het Cranium (schedel) en het Sacrum (stuit of heiligbeen). Dit uitzetten en inkrimpen wordt veroorzaakt door de aanmaak en opname in de hersenen van de hersen- en ruggenmergvloeistof die door ons ruggenmerg naar ons heiligbeen stroomt. Deze stroming bepaalt het Cranio-Sacraal ritme.
Dit ritme is zo belangrijk omdat het de basis vormt van het functioneren van ons gehele zenuwstelsel en daarmee ook voor alle andere fysiologische systemen. Om optimaal te kunnen functioneren, moet er dus een balans zijn tussen de voortdurende aanmaak en opname van de hersen-ruggenmergvloeistof; of met andere woorden moet het Cranio-Sacraal Ritme ook in balans zijn.
Als deze balans verstoord is kunnen er spanningen ontstaan die uiteindelijk de oorzaak kunnen worden van fysieke of emotionele klachten.

Therapie

Blokkades in het Cranio-Sacraal Ritme worden door zeer subtiele handgrepen terug in stroming gebracht.
Cranio-Sacrale therapie is dus een zeer zachte behandelingsmethode die uitgevoerd wordt tussen de schedel en het heiligbeen, met als doel energieblokkades die spanningen geven op te heffen om zo een natuurlijk evenwicht tussen geest en lichaam terug te schenken. Het herstel gebeurt door de zelfvermogende genezingskracht van het lichaam.
Indien gewenst is er nadien ook een verbale ondersteuning. Zo worden onverwerkte ladingen in het bewustzijn gebracht, inzichten verworven en oude patronen doorbroken.
terug naar aanbod