Wie ben ik?

Ingrid Collewaert

Energetisch hypnotherapeut
Esoterische begeleiding


Mijn passie voor persoonlijkheidontwikkeling begon in 1993. Aan de basis hiervan lag een emotioneel ingrijpende verandering in mijn leven.

De levensvragen die hieruit volgden, leidden mij naar de studie van de innerlijke mens. Ik volgde verschillende opleidingen die telkens een ander tipje van de sluier oplichtten. Ik behaalde het diploma van Hypnotherapeut met basis NLP. Daarna volgden nog vele, vele andere opleidingen. Een tijdje lang was ik soort cursus-alcoholica, verslaafd aan het telkens weer ontdekken van andere methoden om te kunnen groeien. En keer op keer kwam ik weer een stapje dichter bij mezelf.

In mijn voormalig beroepsleven als officier bij de Luchtmacht kreeg ik een buitengewone kans om vele jaren lang te mogen werken aan een bijzondere tweeledige taak.

Ik liep de tocht van soldaat naar krijger en ijverde voor het behoud en herwaarderen van de vrouwelijke energie.
(Klik hier om meer te lezen)

Van soldaat naar krijger

In het leger is elke militair gehoorzaamheid verplicht aan zijn meerdere. Maar dat handelen in opdracht ontneemt jou de verantwoordelijkheid voor je daden. Je voert gewoon de bevelen van hogerhand uit. En dat is vaak best makkelijk.

Een krijger daarentegen handelt vanuit zelfbestuur. Hij onderschrijft het hogere doel van de groep maar hij beslist zelf over zijn keuzes en zijn, en neemt daar ook de verantwoordelijkheid voor. Een krijger handelt naar wijsheid vanuit zijn hart en waarheid..

Het pad van de leerling-krijger is een innerlijke tocht. Hij onderwerpt zich voortdurend aan zelfonderzoek en observatie. Voelend en peilend naar wat juist is in de gegeven omstandigheden. Zo leert hij langzamerhand zichzelf bijsturen. Hij groeit van macht naar kracht. Hij beseft dat macht eigenlijk kracht uit evenwicht is.

Herwaarderen van de vrouwelijke energie

Tijdens mijn militaire carrière waren vrouwen met 7% sterk in de minderheid. Ik heb vanop de eerste linie ten overvloede kunnen observeren hoe het mannelijke op het vrouwelijke reageert.

Mannen en vrouwen zijn volop in ontwikkeling om elkaars eigenschappen in ere te herstellen. We leren stilaan het mannelijke en het vrouwelijke als aanvullend in plaats van tegenstellend te zien. We leren moeizaam om het mannelijke én het vrouwelijke in onszelf te integreren.

YinYang

Tijdens dit leerproces begrijpen we elkaar nog niet ten volle. Daarom blijft het moeilijk om vrouwelijke eigenschappen staande te houden in een typische mannengemeenschap. Het was niet gemakkelijk om vrouwelijk te blijven in mijn job. Jezelf aanpassen aan het overheersende mannelijk gedrag en denkpatroon ligt meer voor de hand.
Want vrouwen die hoge functies willen bekleden kiezen vaak voor het tonen van specifiek mannelijke eigenschappen en gedrag om de concurrentiestrijd aan te kunnen. Zij denken, vaak terecht, dat vrouwelijke zachtheid en ontvankelijkheid moeilijk liggen bij de top. Want de ware kracht van de zachtheid wordt nog niet goed begrepen.

Nochtans heb ik de laatste jaren een kanteling ervaren. De mannengemeenschap aanvaardt meer en meer de pure kwaliteiten van het echte vrouw-zijn. Meer zelfvertrouwen en persoonlijke kracht voor het mannelijke principe volgt hier automatisch uit voort.
We groeien naar elkaar toe en worden er beiden beter van.

Zwanen

Met vallen en opstaan heb ik ontdekt dat er een ’onderhuidse’ angel zit in het proces van herwaardering van de vrouw. Toen ik dit inzag daverde ik op mijn vrouwelijk voetstuk.

Tegenover de uiterlijke discriminatie van mannen naar vrouwen toe is er ook manipulatie door vrouwen naar mannen toe. Dezelfde strijd, maar met andere middelen. En het zijn vaak de mannen die het macho-gedrag al voorbij zijn die hier het meest onder lijden.
Mannen hebben een natuurlijke dienstbaarheid naar hun vrouwen toe, willen hen gelukkig zien, willen hen zien stralen, willen hen alles geven. Het zijn de vrouwen zelf die hier onbewust misbruik van maken. Door te veel te reclameren, te kleineren, te vitten en het opvoeren van nooit eindigende ‘takenlijstjes’, hebben wij vrouwen in feite onze mannen helemaal zelf ontmannelijkt.

Een man erkent dat je het hem echt lastig maakt door hem te vertellen wat hij moet doen, wanneer hij het moet doen en ook nog hoe hij het moet doen. Gebrek aan keuzevrijheid is ontmoedigend voor een man, hij zal zich niet voor vol aanzien voelen. Wat hij als een gift voor jou had willen doen, wordt opeens een lastige klus. Dat leidt dan tot conflict of capitulatie.

Dat wat we zó graag zouden willen – een échte man in zijn volle kracht – hebben we ons onbewust de ganse tijd zelf onthouden. Om terug verliefd te kunnen worden op de mannelijkheid van de mannen dienen wij vrouwen eigenlijk eerst een stapje terug te zetten. Wij kunnen hen de ruimte en de tijd te geven om hun mannelijkheid terug te vinden. Laat hen het zelf doen, op hun eigen manier en op hun eigen tempo. Dames, probeer niet te oordelen, noch het snel over te nemen om het zelf en ‘beter’ te doen.

En dat is echt geen gemakkelijke opdracht – dit is waarlijk transformatiewerk! Maar als we onze mannen terug in hun ware kracht willen zien staan, zal er niets anders opzitten dan geregeld ons mondje toe te houden.
Deze lastige taak wordt echter beloond. Wij vrouwen kunnen dan eindelijk ons onnatuurlijk ‘stoer’ gedrag loslaten. Onze vrouwelijke zachtheid kan opnieuw veilig en liefdevol herboren worden.

Zo zullen we weer stralen in onze waarlijke kracht van vrouwelijke zachtheid en ontvankelijkheid.

En als bonus komen onze innerlijke mannelijke en vrouwelijke pool weer in evenwicht zoals wij zijn in oorsprong – samen één.

mannelijk en vrouwelijk

Het pad van de Taladoni

De grote omschakeling kwam in 2005 toen mijn pad naar binnen ging, het pad van de Taladoni.  Dit is de weg, de waarheid en het leven van de moedige mens, steeds in evolutie en groei. Het is geen leer maar een wijze van ZIJN en HANDELEN, vrij van enige religie.

Ik heb geleerd dat iedereen uit mannelijke én uit vrouwelijke energie bestaat en dat we zelf verantwoordelijk zijn voor het gedrag van beiden.

Het evenwicht in alles is zo belangrijk dat ik er voor gekozen heb om verder door het leven te gaan als Harmony-of-Life Coach.

Ik leerde de kunst om te ”leven” i.p.v. te “overleven”… hierdoor wordt alles zoveel mooier!

Gevolg gevend aan mijn intense gedrevenheid, mijn hoogsensiviteit en heldervoelendheid evolueerde ik dieper en dieper in de spiritualiteit. Deze leef ik dagelijks als een tweede natuur. Mijn verbinding met de Lichtwereld zorgt ervoor ik mensen beter kan begeleiden naar Zelfrealisatie, geleid en gerealiseerd vanuit ieders eigen Bronenergie.

Het is mijn passie om wat zwak is, krachtig te maken en wat onbewust is, bewust te maken!

Ingrid Collewaert