Wie ben ik?

Ingrid Collewaert, 3Principles Facilitator, Hypnotherapeute, Life Coach

Ingrid Collewaert

3 Principles Facilitator
Hypnotherapeute

Wat is mijn verhaal?

Voormalig officier bij de Luchtmacht, nadien hypnotherapeut en voormalig persoonlijke ontwikkelingsjunkie. Gedreven om mijn geluk terug te vinden volgde ik opleidingen in  o.a. Regeneratietherapie, Integrated Energy Therapy, Release coach, Emotional Freedom Technique, Vortex Energie, Sedona Methode, Chakra Healing , Craniosacraal.

Dit rusteloos zoeken kwam voort uit een gedachte dat er vast iets ‘mis’ met me was. Ik raakte overtuigd van: “Het zal wel aan mij liggen”.
Herkenbaar? Niet erg hoor! Ook dat is een ding van ons persoonlijk denken: denken dat er iets mis met ons is, verbanden leggen, oplossingen zoeken en fixen.

Zoals voor de meesten onder ons, had het leven een aantal persoonlijke drama’s voor mij in petto. Het uitgebreid gala aan opleidingen kon me echter (in tegenstelling tot wat ik dacht) niet behoeden voor een totale crash. Het bracht me aan de rand van mijn geestelijke gezondheid. Burn-out, angst- en paniekaanvallen bleven niet uit. Fysieke ongemakken volgden elkaar op. Mijn identificatie met mijn levensverhaal liet mij pijn en lijden voelen.

De Drie Principes

De kennismaking met de 3 Principes liet mijn oude vertrouwde grondvesten heftig wankelen. Wat ik daarvoor geloofde was compleet niet waar! Hoe kon ik mijn hele leven geloven dat mijn gedachten echt waar waren?  Gewoon omdat nog niemand mij dit ooit verteld had.

Het leuke neveneffect was dat oude angstbeelden compleet wegvielen.  Deze instant bevrijdende ervaring overtuigde me van de kracht van inzicht in 3P.

Ik volgde in 2020-2021 de opleiding tot 3 Principles Facilitator bij de Shift Academy in Nederland.
Je kan mijn persoonlijke ervaring van deze opleiding hier bekijken:

Het leven gaat verder

Na deze glimp inzicht in de menselijke ervaring, stopt het leven echter niet met leven. Gelukkig maar! Maar ik word minder diep en minder lang ‘meegesleurd’. Ik heb leren vertrouwen in het leven dat denkt en voelt voor me. Ik begin te zien dat controle niet alleen zinloos is, maar compleet onmogelijk. Ik kan onmogelijk nare gedachten vermijden, noch weet ik wat mijn volgende gedachte zal zijn. Ik herinner me meer en meer dat ik niet mijn levensverhaal ben maar veel groter ben dan dat.

Eenheid kan ik met mijn brein niet begrijpen, maar ik kan het wel zijn. Ik ben al heel (alles en niets, vorm en vormloos) en jij ook. Ik hoef niks te fixen. Ik heb ervaren dat fixen contraproductief werkt.

En ja hoor, ik heb dit uitvoerig geprobeerd! Ik leer elke dag dat mijn ups en downs er mogen zijn; ze zijn er toch al, dus waarom dat onlogisch verzet? Ik begin te vertrouwen dat disharmonie ook harmonie is, dat imperfectie ook perfect is. Dat fysieke én emotionele pijn een liefdevolle wenk van het leven zijn om me eraan te herinneren: “Schatje, kijk even de andere kant op, je uitgangspunt zit verkeerd”.

En jij kan dit ook!
Dat is je geboorterecht als mens, telkens weer opnieuw.
Fijn, niet?